میخواهی وکیل بگیری اول این نکات انتخاب وکیل را بخون|مهمترین نکات انتخاب وکیل

نکات انتخاب وکیل و آشنایی با آنها لازمه موفقیت هر فردی در مشکلات حقوقی است. در دنیای تخصصی امروز لازم است برای

توسط مدیر سایت در 18 تیر 1402

نکات انتخاب وکیل و آشنایی با آنها لازمه موفقیت هر فردی در مشکلات حقوقی است. در دنیای تخصصی امروز لازم است برای هر امری به متخصص آن مراجعه نمود. مثلا برای اختلافات ملکی در تهران به وکیل ملکی تهران و برای اختلافات حقوقی به وکیل تخصصی همان موضوع مراجعه کنیم.

چرا که ما به تنهایی نمی توانیم در همه مسائل مربوط به حقوق مسلط شویم. با دانستن نکات طلایی و سرنوشت ساز برای انتخاب یک وکیل می توانید با دید باز جلو رفته و بهترین و مناسب ترین وکیل هم از نظر تجربه و هم از نظر قیمت را انتخاب کنید .و به پیروزی پرونده سان بالای ۹۰ درصد مطمئن باشید.

چرا باید وکیل بگیرم؟

همانطور که در بالا ذکر شد . در دنیای امروز به خاطر مراودات زیاد اجتماعی و اقتصادی ،افراد حل بسیاری از مشکلات و مسائل جز از طریق مراجعه به دادگاه و دادسرا ها و مراجع رفع اختلاف ممکن نیست. در این شرایط شما را می توانید انتخاب کنید . راه اول اینکه خودتان شخصاً به سراغ دادگاه روید و به دنبال گرفتن حق خود باشید.

و دوم این که یک متخصص متناسب با پرونده خود را انتخاب کنید و پروندتان را به او بسپارید. همچنین او را به عنوان نماینده خود به دادگاه بفرستید تا حق شما را طلب کند. اگر پرونده شما کمی پیچیدگی داشته باشد بدون تسلط بر اطلاعات حقوقی نمی توانید موفق شوید. وممکن است پرونده شما سالها به طول انجامد .

در این راه آشنایی با نکات انتخاب وکیل می تواند به شما کمک کننده باشد. مشاهده شده بیشتر این پرونده ها توانایی رسیدن به حق خود را نخواهند داشت و حقوقشان ضایع می شود .ولی در حالت دوم و استفاده از یک متخصص ،احتمال گرفتن حق شما بسیار زیاد می شود. چرا که یک وکیل می تواند به آسانی و با استناد نمودن به قوانین مرتبط از راه درست وارد شده و حق شما را بگیرد.

چگونه می توانم بهترین وکیل را انتخاب نمایم؟

شاید فکر میکنید یافتن یک وکیل خوب بدون دانستن نکات انتخاب وکیل خیلی راحت است. و میتوانید با قدم زدن در کوچه ها خیابان ها مشاهده تابلو های زیادی از وکلا به سراغ یکی از آنها رفته و مشکل خود را با او در میان بگذارید. اما این نکته را دقت کنید . قرارداد بستن با یک وکیل به منزله پیروزی شما در یک پرونده نیست.

ممکن است هر وکیلی پرونده شما را با پیروزی به نتیجه نرسیده‌اند. بنابراین باید بدانید که برای انتخاب وکیل چه فاکتور هایی را باید در نظر بگیرید. تا بتوانید با توجه به پیچیدگی و شرایط فرد از خود ، مناسبترین و بهترین وکیل را انتخاب کنید. برای این کار یک سری فاکتور ها و گزینه هایی وجود دارد. که قبل از انتخاب وکیل حتماً باید به آنها توجه کنید آنها را در نظر بگیرید.

در اینجا چند فاکتور بسیار مهمدر مورد نکات انتخاب وکیل که در پیروزی پرونده ها بسیار موثر است ذکر می کنیم:

  • یک قدرت تجزیه و تحلیل و داوری بالا

در بین نکات انتخاب وکیل خوب ، یکی از موارد خیلی مهم قدرت تجزیه تحلیل و داوری عمومی باشد. این مهارت به این معنی می باشد که وکیل باید در زمانهای درست و با توجه به موضوعی که پرونده دارد .و اهمیت آن در وهله اول افراد را دعوت به مذاکره نماید و در مذاکرات اولیه قبل از مراجعه به دادگاه جزئیات پرونده را برای دو طرف دعوا توضیح دهد .

از آنها بخواهد با توجه به شرایط و نتیجه احتمالی پرونده با هم سازش کنند. البته این اخلاق در بیشتر وکلای ایران دیده نمی شود این نیز می‌تواند به خاطر نداشتن آگاهی لازم از مقام و جایگاه یک وکیل و تاثیر بسزای آن در حل مشکلات جامعه باشد. بنابر این یک متخصص با تجربه و منصف در درجه اول این امر را در نظر می‌گیرد که مطرح کردن دعوا در مراجع قضایی بسیار وقت گیر است.
و در صورت امکان می تواند قبل از شروع پرونده آن را به صلح و سازش دعوت کند.

  • داشتن روابط اجتماعی بالا

روابط اجتماعی یک مهارت بسیار خاص و مهم در بین نکات انتخاب وکیل می باشد که  بسیار لازم و ضروری است. داشتن این مهارت در موفقیت یک وکیل بسیار مهم است. طوری که اگر وکیل روابط اجتماعی ضعیفی داشته باشد ، نمی تواند موکلین را به خوبی جذب و قانع کند. و نمی تواند در محافل قضایی و یا خارج از آن مثل اداره ها و جاهایی که لازم است مدارک جمع آوری نماید خوب عمل کند.

در این صورت به درستی قادر نخواهد بود از حق موکل دفاع کند . وروند موفقیت پرونده تحت تاثیر این مهارت قرار می گیرد.

  •  پشتکار و روحیه شکست ناپذیری

یکی از ویژگی‌های دیگر و بسیار مهم در بین نکات انتخاب وکیل داشتن خصوصیت استقامت و پشتکار است . که موجب می شود زود احساس شکست نکند . و بتوانند در شرایط بحرانی پرونده را پیش ببرد . وکیل می تواند با موفقیت از حق موکل خود دفاع کند .و همواره در روند پیگیری پرونده همان انرژی اولیه و اهمیت اولیه که در جلسات اول داشت را حفظ نماید.

خیلی از وکلا در وسط راه خسته می شوند و دیگر انرژی اولیه را برای پیشبرد پرونده ندارند . و در جلسات دادرسی خیلی عادی عمل میکند. و همین عامل موجب طولانی شدن روند پرونده ها می شود. اگر وکیل بخواهد در نیمه راه قبل از رسیدن به مرحله آخر انرژی خود را از دست بدهد.

پرونده با احتمال زیادی با شکست روبرو می شود. داشتن روحیه پشتکار عاملی است که در تمامی مراحل زندگی می‌تواند موجب موفقیت فرد شود و برای همه افراد لازم است. اما یک وکیل با توجه به ویژگی‌های خاص شغلی اش به خاطر گرفتن حق موکل خود ضروری است که این صفت را در خود تقویت کند.

گاهی پیش می آید برخی پرونده‌ها روند دادرسی شان خیلی کند پیش می‌رود. و پشتکار و تلاش وکیل است که موجب می‌شود آن را به نتیجه نهایی برساند.

  • خلاق بودن وکیل

یکی دیگر از موارد در بین مهم در بین نکات انتخاب وکیل که در موفقیت وی بسیار موثر است، میزان خلاقیت او می باشد. وکیل میتواند در طی روند پرونده با قدرت پیش برود .از حق شما دفاع کند. او باید قدرت خلاقیت و تجزیه و تحلیل بالایی داشته باشد . و بتواند از موارد قانونی و تبصره ها به صورت منعطف و خلاق در کنار دفاعیه های خود کمک بگیرد.

چرا که بسیاری از مفاد قانونی ممکن است ابهاماتی داشته باشند. ولی وکیل باید با بررسی دقیق آن ها می‌تواند در کنار کار خود و برای پیشبرد هرچه بهتر پرونده در دفاعیه هایش از آن استفاده کند. وکیل با داشتن خلاقیت و برداشت درست از یک ماده قانونی می تواند پرونده را در مسیر درست پیش برود و زمان دادرسی را به حداقل برساند.

  • مهارت بررسی و تحقیق

با توجه به اینکه قوانین و مقررات مربوط به حقوق دائم در حال تغییر و تحول می باشند در نتیجه نحوه روبرو شدن با آنها نیز در حال تغییر است. وکیل خوب وکیلی است که علاوه بر اینکه کلیه قوانین و مقررات را به خوبی بداند و بر آنها مسلط باشد. در رابطه با علم وکالت و قوانین و مقررات دانش خود را به روز نگه دارد. و دائم در حال مطالعه و تحقیق در مورد مسائل حقوقی باشد.

یکی از مواردی که موجب می شود در بین نکات انتخاب وکیل ،روحیه جستجوگر بودن را مهم جلوه دهد . دانستن تمام ابعاد حقوقی یک موضوع و اشراف بر آنها می باشد. وقتی که وکیل در جایگاه دفاع از موکل خود قرار می گیرد، باید تمام ابعاد پرونده را بداند . و این نوع آگاهی با تحقیق و مطالعه و روحیه حق بودنش میسر می شود.

  • توانایی تحلیل بالا

از دیگر مهارت هایی که در بین نکات انتخاب وکیل لازم است تا موفقیت پرونده را بالا ببرد. داشتن توانایی تجزیه و تحلیل مسائل است. یک وکیل باید نسبت به مردم عادی در جامعه قدرت تجزیه و تحلیل بالاتر ذهنی را داشته باشد . و مسائل مرتبط با پرونده های خود به صورت جامع و تمام و کمال نگاه کند.

و تمام جزئیات را نیز در نظر بگیرد تا بتواند به دنبال حل و فصل مشکلات برود. در بسیاری از شهرها و استان ها یک وکیل لازم است یک مسئله مخصوصاً وقتی پیچیده است .را دقیق تجزیه و تحلیل کند و به دادگاه ارائه دهد تا قاضی بتواند به درستی نسبت به آن تصمیم بگیرد. با داشتن قدرت تجزیه و تحلیل بالا وکیل میتواند روی قاضی تاثیر بگذارد.

رای قاضی را به نفع خود بگیرد و در این صورت حق موکل ضایع نمی شود. در کشور ایران قوانین و مقررات در برخی موارد بسیار مبهم اند. به خاطر همین داشتن استنباط قوی و قدرت تجزیه و تحلیل بالا کمک زیادی در روند پیش برد و موفقیت پرونده دارد.

  • درک بالا از قوانین و مقررات و مسائل روز

وقتی می خواهید یک وکیل را انتخاب کنید. باید دقت کنید که علاوه نکات انتخاب وکیل که ذکر شد، وی در صورتی می تواند حق شما را به خوبی و درستی بگیرد. که درک درست و بالایی در رابطه با قانون و تبصره های آن داشته باشد . اگر او به قوانین مسلط نباشد و به طور کامل آنها را درک نکرده باشد . پرونده شما خوب پیش نمی رود.

زمان زیادی طول میکشد تا بتواند پرونده خود را به نتیجه برسانید . در کنار آن اگر وکیل درست قانون را درک نکند احتمال وجود دارد که پرونده شما با شکست روبرو شود.

تاکنون با نکات بسیارمهمی که یک وکیل برای موفقیت پرونده‌اش لازم است، آشنا شدیم. در پایین مواردی را ذکر می کنیم که زمان عقد قرارداد با یک او لازم است بدانید. تا از مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کنید.

نکات مهمی که در قرارداد یک وکیل باید در نظر گرفت

  1. نوع قرارداد و موضوع آن و هماهنگی آن با نظم عمومی :
    یکی از نکات مهمی که زمان عقد قرارداد باید توجه شود ، موضوع آن قرارداد است . موضوع می تواند دقیق معین و نامعین باشد اگر یک وکیل قراردادی را با شما امضا کند که از نوع معین باشد این به این معنا میباشد . که طبق قانون مسائل و شرایطی که مرتبط با آن موضوع است .
    در گذشته بررسی شده و تمام جزئیات و نکات لازم مربوط به یک موضوع در اختیار افراد هست. اما اگر موضوع قرارداد ما از نوع نام معین باشد، این صورت به این معنی است که قانون به طور خاص و مخصوص در مورد موضوع حرفی نزند. و وکیل باید با استفاده از قوانین و خلاقیت خود قوانین مرتبط با آن را پیدا کرده و آن را از قانون استنباط کند.
    در هر دو صورت باید دقت کنید که پس از آشنایی با نکات انتخاب وکیل و گزینش بهترین ها،زمان بستن قرارداد ، وی ملزم است طبق نظم عمومی جامعه قرارداد تعیین کند و پیش برود . و نمی‌تواند قراردادی را تعیین کند که از نظر قانون مشکل دارد.
  2. دریافت و درک درسته بخش بخش قرار داد

اگر شما بنادر قراردادی را با وکیل امضا کنید مسلماً ممکن است در عین قرارداد کلمات و اصطلاحات برخورد کنیم که کاملاً تخصصی و حقوقی باشد و نسبت به آن ها اطلاعات کافی ندارید . در این صورت باید از آن وکیل بخواهید که قسمتی از قرارداد را به تعریف اختصاص دهد .
طوری که کامل در آن توضیح دهید که منظور و مقصود از یک کلمه خاص و تخصصی چیست . و در مورد آن یک بند بنویسد. در زمانی که قرارداد بین دو طرف منعقد می شود ، باید این نکته را در نظر گرفت . چرا که خیلی از موکلین با توجه به اینکه با مسائل حقوقی و اصطلاحات قانونی آنها آشنا نیستند ، قرارداد را امضا می‌کنند .
اما ممکن است این امضا برای آنها عواقب و مسئولیت هایی را بیاورد . و یا در زمانی که لازم است کار وکیل را پیگیری کند، دستشان بسته باشد. پس توصیه میشود قبل از اینکه قرار داد از آن را امضا کنید حتماً به دقت آن را مطالعه کنید. و هر جایی که اصطلاح حقوقی بود معنی آن را در پایین قرارداد شرح دهید.

  1. تضمین به موکل

از نظر قانونی هرگونه قول و قرار و تضمینی که وکیل در رابطه با موضوع پرونده و به نتیجه رساندن آن بدهد تخلف است. و این به این معناست که هر وکیل باید تمام تلاش خود را برای رسیدن به نتیجه پرونده انجام دهد. ولی ممکن است به هر دلیلی پرونده به نتیجه نرسد. و اجازه ندارد که از قبل نتیجه دادگاه را طبق فرض خود پیش بینی کند و موکل را امیدوار نماید.
این کار به نوعی تخلف است و می‌تواند در دادگاه پیگیرد قانونی شود. وکیل تنها می تواند به موکل خود شرح دهد که این پرونده با توجه به شرایطی که دارد با احتمال فلان درصد به نتیجه میرسد اما تضمین پرونده قانونی نیست.پس با دانستن نکات انتخاب وکیل و به کار بستن آنها می توانید قراردادی مطمئن با وکیل خود ببندید.

یک مشاور حقوقی با وکیل چه فرقی دارد؟

یکی از مسائل خیلی مهم پیش از آنکه وکیل را انتخاب کنیم ،دانستن فرق بین وکیل و مشاور حقوقی می باشد. باید توجه شود که وکیل فردی است که پرونده وکالت شما به دست است و می‌تواند با آن به دادگاه مراجعه کند و از حق شما دفاع کند .اما یک مشاور حقوقی فقط به خاطر تخصص و دانشی که به صورت تئوری در زمینه مسائل حقوقی دارد .

می تواند مسیر پرونده شما را به شما نشان دهد و به شما در زمینه های حقوقی مشاوره بدهد. اما پرونده در اینجا قبول نمی کند و اجازه حضور در دادگاه را نیز ندارد. گاهی دیده می‌شود که بعضی از مشاوران از افراد سوء استفاده می کنند. با توجه به اینکه افراد تفاوت مشاور و وکیل را نمیدانند، قراردادی را  منعقد می کنند.

همچنین گاهی پیش می آید که افرادی اطلاعات حقوقی بالایی نداشته اما خود را به عنوان مشاور حقوقی جا می دهند.  و پرونده افراد را به سمت و سوی نادرستی سوق می دهند. و با مشاوره نادرست خود وقت فرد را تلف می کند. پس با آشنایی و آگاهی با نکات انتخاب وکیل با دید باز فردی متخصص را انتخاب نمایید تا متضرر نشوید.

یکی دیگر از نکات مهم که موجب سریع تر پیش رفتن پرونده شما می شود، صداقت شما با وکیل می باشد . وقتی به وکیل مراجعه می‌کنید و شرح مشکل و مسئله خود را می دهید ،باید با وکیل صادق باشید .و کلیه اطلاعات لازم و مدارک و مستندات را که در اختیار دارید به وکیل بدهید.

شما لازم است بعد از اینکه از اعتبار وکیل مطمئن شدید و تحقیق نمودید به وکیل خود اعتماد کنید . کلیه اطلاعاتی که برای پیشرفت پرونده تان لازم است در اختیار او قرار دهید . چرا که نقض اطلاعات موجب عدم پیشرفت مناسب پرونده شما میشود.

تخصص یک وکیل لازمه موفقیت پرونده

اگر بنا دارید در رابطه با پرونده خود وکیل انتخاب کنید و پرونده شما پرونده نسبتاً پیچیده ای است. بهتر است به سراغ وکلای عمومی نروید . وقتی وکیلی مدرک خود را دریافت و دوره های لازم را سپری می‌کند .موفق به دریافت مدرک پایه یک دادگستری می شود . وی میتواند از کلیه پرونده های حقوقی دفاع کند اما در همه آنها متخصص نیست.

اگر شما در رابطه با هر موضوعی به سراغ وکیل متخصص مرتبط با همان موضوع بروید. مثلاً وکیل طلاق، ازدواج ،خانواده ،وکیل ملکی، وکیل مهاجرت و غیره. در این صورت وکیل به خاطر پرونده های زیادی که در این زمینه ها داشته با سرعت و موفقیت بالاتری می تواند پرونده شما را پیش ببرد.

به طورکلی تخصص وکلا را در ۵ حیطه اصلی می توان تقسیم بندی کرد:

  1. وکیل دعاوی حقوقی
  2. وکیل مربوط به دعاوی ملکی و ثبتی

 

  1. وکیل مربوط به دعاوی حقوقی خانواده
  2. وکیل دعاوی کیفری
  3. وکیل مربوط به مشاوره در شرکت ها

 

حرف آخر

با مطالعه دقیق این مقاله و آشنایی با نکات انتخاب وکیل و نحوه درست بستن قرارداد، می توانید اطلاعات کلی در رابطه با انتخاب وکیل مناسب و ضروریات لازم قبل از هر اقدامی در راستای پرونده تان را کسب نمایید. پس زمانی که با مشکل یا مسئله ای روبرو شدید ، شتابزده عمل نکنید ابتدا تحقیق کوچک انجام دهید .

و با علم و شناخت یک وکیل مناسب با پرونده خود انتخاب کنید . و در ادامه راه با آرامش و موفقیت خود امیدوار باشید.

 



منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن